Barcelona / Irene Vaqué

L'aliança per a les aplicacions vol plantar cara a l'App Store d'Apple

No es tracta de declarar la guerra a Apple i la seva App Store, però sí d'oferir una alternativa potent a la clientela. A ningú se li escapa que l'aliança internacional per crear una plataforma per a la comercialització d'aplicacions per a mòbil anunciada a Barcelona, pretén endur-se una part del pastís que actualment pertany en gran part a la companyia californiana. L'organització del congrés mundial de mòbils de Barcelona, GSMA, assegura que el més important de la futura plataforma és que està oberta a tothom que s'hi vulgui incorporar i que la filosofia que ha motivat l'acord, gestat en les últimes hores, és que cal unir-se per fer més aplicacions, no menys.

Actualitzat
Aquesta ha estat la reflexió del director tècnic de GSMA, Alex Sinclair, en la primera jornada del Mobile World Congress, que es fa fins dijous a la capital catalana. Sinclair ha advertit a l'inici de la roda de la premsa, que pocs detalls podria donar de l'aliança per a les aplicacions, el que en anglès s'ha batejat com a Wholesale Applications Community. El director tècnic n'ha destacat que suposa una suma de forces de les operadores i fabricants, en contraposició a la dispersió que ha imperat fins ara. Convé destacar-ne la dimensió, que hi ha molta gent representada, un mercat potencial de tres bilions de clients i que és l'enfocament correcte, ha subratllat.

Ara caldrà veure com es materialitza l'acord i com repercutir en l'usuari. Estem treballant en els ginys o widgets, que són un bon primer pas, per així anar més enllà, ha afegit Sinclair

El GSMA assegura que un gran canal d'aplicacions com aquest és necessari quan la nova tecnologia de mòbils (l'LTE, la dels mòbils 4G) shagi expandit, cosa que calculen que passi en un període de deu anys. Precisament, el director de Verizon, Dick Lynch, també present a la roda de premsa, ha afirmat que aquest any la tecnologia LTE arribarà a una vintena de mercats i que actualment hi ha una desena de telèfons preparats per suportar aquesta amplada de banda més gran.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut