Jocs

Jordi Hereu anuncia la candidatura de la ciutat als Jocs Olímpics d'hivern del 2022

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat que la ciutat de Barcelona presentarà la seva candidatura als Jocs Olímpics d'hivern de l'any 2022 amb la denominació Barcelona-Pirineus. En roda de premsa al Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona, l'alcalde ha assegurat que la capital catalana "té moltes possibilitats" d'aconseguir la candidatura de l'any 2022, que es faria entre Barcelona i les estacions d'esquí del Pirineu català. Hereu ha indicat que Barcelona vol "reviure el somni olímpic" i que la ciutat "està preparada i té experiència" per aconseguir-ho".

Actualitzat
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat molt somrient passades les deu del matí la decisió d'organitzar els Jocs Olímpics i Paralímpics d'hivern de l'any 2022, en una conferència de premsa al Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona. Si la candidatura aconseguís l'objectiu, la capital catalana seria la primera de la història a organitzar uns Jocs d'estiu i uns d'hivern.

Barcelona a partir d'ara tindrà els ulls posats al 2013, quan passarà el tall la seva candidatura i al 2015 se sabrà de manera definitiva si serà seu dels jocs d'Hivern del 2022. L'alcalde de Barcelona ha parlat d'una cursa de fons que una ciutat com Barcelona, preparada i amb il·lusió, pot afrontar amb garanties d'èxit.

Jordi Hereu n'ha explicat els detalls i ha precisat que la capital catalana acolliria les cerimònies d'inauguració i clausura i les competicions indoor de patinatge, curling i hoquei gel, i el Pirineu català la resta de competicions. Barcelona compta amb el Palau Sant Jordi i l'Estadi Olímpic i preveu construir nous equipaments esportius. També calcula que haurà de millorar les infraestructures per connectar-se millor amb el Pirineu Català. S'ha mostrat tranquil perquè grans infraestructures com la Sagrera ja estan encarrilades i un gran esdeveniment com aquest no les precipiten.

Les competicions exteriors se situarien a  les pistes d'esquí properes, com la Molina i Masella, que ja van organitzar la Copa del Món l'any passat, o bé les pistes de la Vall d'Aran.

Els Jocs se celebrarien durant quinze dies del mes de febrer, amb la participació de 2.500 esportistes de 80 països, que competirien en 15 disciplines. El Comitè Olímpic Espanyol haurà de triar ara entre la candidatura de Barcelona i la conjunta de Saragossa i Jaca, que ha presentat ja la seva candidatura per acollir aquestes proves en sis ocasions: el 1994, 1998, 2002, 2006, 2010 i 2014.

L'alcalde està convençut que aquesta candidatura té moltes possibilitats, no hi veu cap impediment tècnic i servirà, assegura, per situar-se com a la capital vertebradora de Catalunya. També veu en aquest nou projecte un renaixement de l'esperit dels Jocs del 92. En cas que Barcelona aconseguís ser seu d'aquests jocs d'hivern del 2022, coincidiria amb el 30è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics d'estiu de l'any 1992.

Jordi Hereu assegura que van començar els preparatius per la candidatura just després que Madrid va quedar eliminada per als Jocs del 2016. Admet que competeix amb "esportivitat" amb les ciutats de Jaca i Saragossa, que aspiren també a ser seu dels Jocs d'hivern del 2022.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut