Madrid

Importants retards i més de dos-cents vols cancel·lats a Barajas a causa del temporal

Els problemes pel temporal no només els trobem a Catalunya. Tot el centre i el sud d'Espanya estan afectats pel temporal de fred i neu. A Madrid, l'aeroport de Barajas ha hagut de suspendre, fins a les sis del vespre, uns 274 vols i els retards que es registren són importants: pel que fa a les sortides són de dues hores de mitjana, i pel que fa a les arribades, de quatre hores. El Ministeri de Foment ha decidit aixecar les barreres dels peatges d'accés a la capital per facilitar el trànsit a l'hora punta. A més, s'han suspès les classes, tot i que els centres escolars obriran per acollir els alumnes.

Actualitzat
Les fortes nevades que han caigut les últimes hores han complicat el trànsit aeri i per carretera al centre de l'Estat. L'aeroport de Barajas ha tingut retards a causa de l'operació de desgel dels avions i la neteja de neu de les pistes. Aena ha donat la situació per normalitzada a les 13 hores, quan s'han reobert les quatre pistes. Tot i que s'han realitzat més operacions per hora de les previstes, no s'han pogut superar les afectacions acumulades durant tot el dia. A les sis de la tarda, s'havien produït un total de 274 cancel·lacions.

La forta nevada que va caure diumenge a Madrid i les baixes temperatures de dilluns a la matinada han obligat a treure el gel acumulat a cada avió abans que s'enlairi. En avions grans aquesta operació pot durar entre 45 minuts i una hora, i en els petits entre 15 i 20 minuts. Això, juntament amb la visibilitat baixa que hi ha a causa de la boira, ha provocat que en aquests moments Barajas estigui operant només amb dues de les seves quatre pistes.

La majoria dels problemes s'han registrat en les connexions nacionals i els enllaços de la capital espanyola amb les principals ciutats europees, i és que les condicions meteorològiques també són adverses a Bèlgica, Alemanya, el Regne Unit, França, Itàlia i Portugal. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut