Barcelona

CiU diu que l'incendi d'Horta de Sant Joan es va tancar en fals per tapar una negligència d'Interior

Convergència i Unió reclama una explicació del govern sobre les detencions de l'incendi d'Horta de Sant Joan. El secretari general de CDC, Felip Puig, recorda que en el seu moment la versió oficial sobre l'incendi era que l'havia provocat un llamp. Ara, es qüestiona per què es va tancar el cas "precipitadament" i "en fals", i ho atribueix a un intent de "tapar la negligència" per part de la direcció política del Departament d'Interior.

Actualitzat
Puig espera més detalls de la investigació, però ja ha avançat que CiU demanarà al govern que "torni a explicar quines en van ser les causes i com es va actuar en un incendi que va causar víctimes mortals". El polític nacionalista considera que les investigacions que s'han conegut "posen en entredit les teories i explicacions" que va donar la Generalitat.

Puig va més enllà i demana a l'executiu que expliqui "on és la veritat tant en els orígens de l'incendi com en totes les actuacions del govern durant aquell succés catastròfic". Felip Puig recorda que en el seu moment ja van carregar contra el que consideraven una "actuació contradictòria tant en l'extinció de l'incendi com en les investigacions, les causes i les determinacions que va endegar el Departament d'Interior". Des de CDC asseguren que "es va tancar aquella polèmica en fals per intentar tapar la negligència que hi havia hagut per part de la direcció política de l'actuació del Departament d'Interior".

Sis mesos després de l'incendi els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones, a qui acusen de causar el foc. Aquest arrest contrasta amb la versió oficial de les causes del foc, que s'atribuïa a un llamp.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut