Barcelona

L'impulsor d'Osona Decideix es desmarca de la Coordinadora de les consultes

El portaveu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, impulsor de les consultes en aquesta comarca, s'ha desmarcat de l'anomenada Coordinadora Nacional i ha demanat que es valorin els seus resultats per separat. López Tena ha dit que "no estem disposats que ens incloguin dins d'un magma mal organitzat i mal plantejat" i ha criticat que la Coordinadora no hagi comptat amb el suport i la participació de CiU, ERC i les CUP. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", López Tena ha acusat els noms que estan al capdavant de la Coordinadora de treballar per interès propi per intentar fer-se un lloc en política, i s'ha mostrat en contra que es dugui una iniciativa popular al Parlament perquè es faci una consulta sobre la independència a tot Catalunya el 25 d'abril.

Actualitzat
"No estem disposats que ens incloguin dins d'un magma mal organitzat, mal plantejat i fet des del sectarisme i l'exclusió". Alfons López Tena, portaveu d'"Osona decideix" ha carregat contra "aquells que no han fet bé la feina". López Tena ha dit que el "model Osona" ha tingut uns resultats que "sense el suport, el caliu de partits com CiU, ERC i les CUP no hagués estat possible". "No dic el control, dic no fer-los fora", ha puntualitzat.

Per això, ha demanat que es valorin per separat els resultats obtinguts a la comarca d'Osona, on ells han organitzat les consultes sobiranistes, dels que hi ha hagut als municipis on els organitzadors han estat "l'anomenada Coordinadora Nacional".

López Tena ha dit que no es tracta d'una escissió, sinó que "els resultats demostren una cosa: Quan la feina no es fa bé els resultats són dolents". En aquest sentit, el director d'"Osona decideix" ha indicat que a Vic la participació ha arribat a un 42,5%.

Pel que fa a les condicions per tenir dret a vot a la consulta, ha subratllat que hi ha una diferència d'un 30% entre els que voten al Parlament i els nouvinguts que no tenen la nacionalitat espanyola. En aquest sentit, ha indicat que entre els nouvinguts la participació ha estat d'un 18%, mentre que si només haguessin votat aquelles persones que tenen dret a vot al Parlament, a Vic la participació hauria estat d'un 49%. "En aquest referèndum el fet d'haver donat dret a vot als nouvinguts ha fet baixar entre un 7 i un 8% la participació", ha conclòs López Tena.

El director d'"Osona decideix" s'ha mostrat en contra que la Coordinadora presenti una iniciativa popular perquè se celebri un referèndum a tot Catalunya el 25 d'abril i ha carregat també contra la Coordinadora de les consultes que "van inventar-se un referèndum a pocs mesos vista" en referència a la consulta prevista a Barcelona.

"Volen llançar una nova força política"

El director d'"Osona decideix", Alfons López Tena, ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que en el 13-D "s'han fet dos processos diferents", d'una banda "la gent de base treballant d'una manera sacrificada en pro de la democràcia i del dret a votar", i de l'altra "els que consideren que l'única cosa que s'ha de fer és aglutinar independentistes per llançar una nova força política. Diguem-ho clar perquè ja ha passat el dia d'ahir", ha sentenciat. També Xavier Eritja, preguntat per si alguns s'han servit de les consultes per fer ells mateixos un salt a la política, ha respost: "Sí, crec que sí". López Tena ha anat més enllà i ha llançat diversos noms Uriel Beltran, Carles Móra, Ximenis, Santiago Espot.

Poc després, Carles Móra ha confirmat que volen impulsar una nova força política. "Completament sí", ha respost, però "això no és treballar per interès propi", ha sentenciat. En canvi, Uriel Beltran ha dit que ell no està preparant la creació d'un nou partit polític.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut