Osca

L'acusat del crim de Fago diu que es va autoinculpar per un acord amb la Guàrdia Civil

L'acusat per l'assassinat de l'alcalde de Fago al febrer del 2007, Santiago Mainar, s'ha desdit de la seva confessió inicial, en què s'autoinculpava del crim. En la primera sessió del judici que se celebra a Osca per aquest cas que va commocionar aquest petit poble del Pirineu aragonès, Mainar ha afirmat que es va inculpar del crim després d'arribar a un "acord tàcit" amb la Guàrdia Civil perquè deixessin de pressionar els veïns del poble i va improvisar els detalls de la seva declaració sobre la marxa amb la informació que s'havia publicat als mitjans i els comentaris que havia sentit. L'acusat també ha dit que després de dues hores d'interrogatori ja no estava del tot lúcid.

Actualitzat
L'únic acusat del crim de Fago, Santiago Mainar, ha qualificat d'"escassa" la "lucidesa" i la "claredat mental" que tenia quan el va interrogar per primera vegada la Guàrdia Civil en relació amb el cas, una declaració en què es va autoinculpar i va donar nombrosos detalls dels fets.

Mainar ha afirmat, per justificar les incoherències de la seva primera declaració, que després de diverses hores al calabós "sense llum, sense menjar i una aigua amb probablement algun barbitúric", "la lucidesa mental no era la que havia de ser". Segons l'acusat, pel que fa als detalls que va donar, es va basar en "un guió mental de tres setmanes", una barreja del que s'havia publicat als mitjans i el que havia sentit a dir a terceres persones, com periodistes o veïns. "Vaig anar lligant una ficció teatral", ha declarat.

L'acusat, que s'ha declarat aficionat a les novel·les policíaques, sí que ha ratificat, en canvi, la seva segona declaració, en què es declara innocent de l'assassinat de l'alcalde. Sobre la relació que tenia amb el batlle, Mainar ha assegurat que era inexistent des de feia anys per les diferències que mantenien respecte a com s'havia de gestionar el poble, i ha afegit que estava "indignat" amb ell. "Amb les arbitrarietats, m'indigno", ha afirmat.

Les acusacions demanen per a Mainar 21 anys de presó, mentre que la defensa ha demanat que s'anul·li el judici perquè considera que s'hauria de fer amb un jurat popular.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut