Bermeo

Els familiars dels segrestats de l'"Alakrana" exigeixen alliberar els pirates somalis

Els familiars dels tripulants bascos del pesquer "Alakrana" segrestats pels pirates somalis han advertit que no pensen callar. En una compareixença informativa aquest matí, han demanat al govern que alliberin els dos somalis detinguts a Madrid tal com reclamen els pirates, i que se'ls extradeixi a un país africà. També han demanat al govern espanyol que no utilitzi la força, i als partits, unitat per resoldre la crisi.

Actualitzat
Els familiars dels tripulants bascos del tonyinaire "Alakrana", segrestat des de fa 36 dies en aigües de l'Índic, han exigit que s'alliberin "immediatament" els dos pirates detinguts a Espanya perquè si no es fa "estan posant en risc la vida dels nostres familiars".

A més a més, els familiars demanen al govern que extradeixi els dos somalis detinguts a Madrid tal com reclamen els pirates, i que no s'utilitzi la força. Als partits, els demanen unitat per resoldre la crisi.

Als familiars dels ostatges dels pirates somalis se'ls ha acabat la paciència amb el govern espanyol, al qual acusen de no atendre les exigències dels segrestadors. Per això, han comparegut en roda de premsa a Bermeo per exigir en un comunicat que la vida dels 36 tripulants del tonyinaire "ha de ser ara prioritària i no qualsevol altre interès".

"Quan els nostres marits siguin a casa que es barallin a bastonades, si volen, però ara que no polititzin", han subratllat.

Manifestació al País Basc i Galícia

Al País Basc i a Galícia, els familiars dels mariners ja han convocat manifestacions per dissabte per reclamar solucions urgents i els presidents de les respectives comunitats autònomes també s'hi han pronunciat. El president gallec, Alberto Núñez Feijóo, demana que la Xunta participi directament en el comitè de crisi, i Patxi López es mostra a favor de traslladar a Àfrica els pirates detinguts. Defensa ja ha contestat que el trasllat dels pirates és innegociable.

Anar al contingut