Barcelona

Greenpeace desplega una gran pancarta per demanar als líders mundials que salvin el clima

Una vintena d'activistes de Greenpeace han desplegat una pancarta de 600 metres quadrats a les grues de la Sagrada Família de Barcelona amb el missatge en anglès "Líders mundials, preneu la decisió de salvar el clima". També han despenjat dues pancartes més a les grues laterals del temple d'Antoni Gaudí, en què es pot llegir "Save the climate-Salveu el clima", tot plegat per l'inici a la ciutat de la cimera prèvia a la de Copenhaguen, que ha de renovar el Protocol de Kyoto.

Actualitzat
Greenpeace ha triat un dels escenaris més emblemàtics de Barcelona per portar a terme una protesta que coincideix amb l'inici aquest matí de la cimera de les Nacions Unides sobre el clima. L'organització ecologista emmarca l'acció en una campanya que vol exigir al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que a la cimera de Copenhaguen, que es farà el mes que ve, acabi "amb el doble joc mantingut fins ara de dir una cosa i fer el contrari" i defensi un acord ambiciós i vinculant per salvar el clima.

La responsable de la campanya "Canvi climàtic i energia", Raquel Montón, ha assegurat que el que fa falta per salvar el clima és la "voluntat política" dels líders mundials, en comptes d'"intentar tancar les negociacions amb un tracte de mínims".

La pancarta més gran, que s'ha col·locat al braç d'una de les grans grues que construeixen el temple, fa 20 per 30 metres i pesa 55 quilograms. En l'acció hi han participat 21 escaladors.

Més protestes

A l'escenari de la cimera, desenes d'ecologistes han donat la benvinguda als congressistes amb un altre acte de protesta: han fet sonar al mateix temps un miler de despertadors a l'entrada del lloc on es fa la trobada, al recinte Gran Via 2 de la Fira de Barcelona, per "despertar els congressistes" que participen en la reunió.

A més, una pancarta amb el lema en anglès "No bombardegeu el clima" i diversos activistes disfressats parodiant alguns líders mundials, com el president dels Estats Units, Barack Obama, la cancellera Angela Merkel, i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, han completat la protesta.

Anar al contingut