Barcelona

El complex de la Fundació Pasqual Maragall Barcelona Beta engega motors per tractar l'Alzheimer

Tret de sortida del complex científic Barcelona Beta, una iniciativa de la Fundació Pasqual Maragall per tractar l'Alzheimer de forma integral: des de la recerca fins al tractament. Serà un dels més avançats del món per lluitar contra aquesta malaltia. Les principals autoritats del país i la ministra de Sanitat han visitat la zona on s'aixecarà el nou edifici, al barri de la Barceloneta.

Actualitzat
Serà un edifici de 30.000 metres quadrats i entre el 70 i el 80% es dedicarà a la investigació. La resta servirà de centre de dia i laboratori de proves diagnòstiques. Situat davant de l'anomenat Hotel Vela de Barcelona, s'espera que el complex, les obres del qual les dirigeix l'arquitecte Ricardo Bofill, estigui operatiu el 2012 i que al cap de tres anys estigui funcionant a ple rendiment.

L'expresident Pasqual Maragall ha qualificat el projecte d'"un somni al servei de la societat, de la ciència i del país". Maragall ha afegit, durant l'acte, que d'aquí a poc temps confia que aquest somni "serà una realitat".

La iniciativa de Barcelona Beta és pública i privada i s'hi destinaran 70 milions d'euros.
Anar al contingut