Madrid

Zapatero diu que hi ha una majoria ciutadana que accepta la pujada d'impostos

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que una majoria de la societat accepta la pujada d'impostos perquè són "ciutadans solidaris que saben fer un petit esforç i que hi estan d'acord" en aquest moment de crisi. En la seva resposta a la pregunta del portaveu del PP al Senat, Pío García Escudero, Zapatero ha acusat els populars de "no haver fet mai una política de solidaritat", raó per la qual "els sona tan estrany" que el govern busqui aquesta solidaritat per part dels ciutadans pujant la tributació.

Actualitzat
Zapatero ha insistit que l'executiu està demanant a la societat un esforç "moderat" i ha afegit que la reforma impositiva suposarà un augment de la pressió fiscal que "no assolirà" en cap cas la que es va trobar quan va arribar al govern.

García Escudero, per la seva banda, ha exigit al president que en lloc de reclamar als ciutadans un "esforç" amb la pujada d'impostos practiqui l'austeritat, eliminant "ministeris superflus, legions d'alts càrrecs o la propaganda que tant li costa i tant li agrada".

En la sessió de control, José Luis Rodríguez Zapatero ha dit que la pujada d'impostos que prepara pel 2010 té com a objectiu "complir l'estabilitat pressupostària" que marca la Unió Europea i mantenir la protecció social i garantir la pau social després de la pujada de l'atur.

Segons Zapatero, la pujada d'impostos pretén "mantenir el màxim de protecció social, garantir l'estabilitat social i la cohesió del país, i intentar pal·liar amb un esforç considerable d'inversió pública la frenada de la inversió del sector privat" que s'ha produït com a conseqüència de la crisi.
Anar al contingut