Arenys de Munt

El 96% dels arenyencs que han votat es pronuncien a favor de la independència de Catalunya

Arenys de Munt s'ha pronunciat sobre la independència de Catalunya, i ho ha fet massivament a favor del "sí". El 96% dels votants s'han decantat per aquesta opció. Els convocants han destacat la normalitat amb què ha transcorregut el dia, tot i els obstacles -diuen- amb què s'han trobat per organitzar la consulta. El més destacable d'aquest diumenge ha estat, sens dubte, la participació, que amb un 41% ha assolit una fita gairebé rècord al municipi, només superada per les cites electorals locals i pel referèndum sobre l'Estatut.

Actualitzat
Un total de 2.671 persones -un 41% del cens- han participat en la consulta popular sobre la independència que s'ha fet aquest diumenge a Arenys de Munt. Per als organitzadors, la dada de participació és significativa, ja que -tot i que no és extrapolable- supera la de cites electorals recents. D'aquests votants, 2.569 s'han expressat a favor de la independència. El "no" ha recollit 61 adhesions i també s'han registrat 29 vots en blanc i 12 nuls.

L'urna amb els vots per correu ha estat l'última que ha entrat al Centre Moral d'Arenys de Munt, on s'ha fet la consulta. A les vuit del vespre s'han tancat les portes entre mostres d'alegria per una jornada que s'ha desenvolupat amb un to festiu i sense incidents remarcables.

Al migdia, una concentració falangista al centre d'Arenys de Munt ha reunit prop de 80 persones en contra de la consulta. Els falangistes han cantat el "Cara al sol" i han cridat consignes contra els independentistes. Els Mossos han acordonat la zona per evitar incidents entre els concentrats i els nombrosos col·lectius antifeixistes que s'han apropat fins a Arenys per oposar-se a la marxa falangista. No hi ha hagut incidents fins a última hora, quan un antifeixista ha llançat una pedra que ha impactat contra el vidre d'un dels autocars on anaven els falangistes.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut