Trípoli

Gaddafi rep amb tots els honors l'assassí de Lockerbie tot i les crítiques internacionals

El dirigent libi Moammar al-Gaddafi no nota la pressió internacional per l'alliberament d'Abdelbaset al-Megrahi, l'assassí de Lockerbie. Gaddafi ha respost a la pluja de crítiques lloant la decisió del govern escocès i rebent amb tots els honors Al-Megrahi i la seva família. Al-Megrahi, malalt de càncer, és l'únic condemnat per l'explosió d'un avió de la Pan Am sobre la localitat escocesa de Lockerbie el 1988 que va matar 270 persones. Ell continua proclamant la seva innocència i ha estat rebut a Trípoli com un heroi nacional. Fonts del govern de Líbia relacionen el retorn d'Al-Megrahi amb contractes comercials entre el país i la Gran Bretanya.

Actualitzat
Les crítiques internacionals per la rebuda multitudinària que es va fer a l'autor de l'atemptat de Lockerbie no han aturat Moammar al-Gaddafi. El dirigent libi ha rebut Abdelbaset al-Megrahi i la seva família amb tots els honors, i ha felicitat el govern escocès perquè ha tingut el coratge d'alliberar-lo.

Al-Megrahi va arribar dijous al vespre a Trípoli després de ser alliberat per raons humanitàries. Moltes persones el van aclamar a l'aeroport. En una entrevista, l'exagent secret ha dit que ara que és lliure demostrarà la seva innocència. Al-Megrahi té un càncer terminal, i li queden pocs mesos de vida.

L'alliberament, una contrapartida comercial?

La decisió del govern escocès d'alliberar Al-Megrahi, condemnat a cadena perpètua, pot estar relacionada amb els contractes comercials entre Líbia i la Gran Bretanya. Així ho ha afirmat un fill del líder libi, Moammar al-Gaddafi, que a més ha afirmat que l'alliberament és una victòria de tots els libis, segons ha publicat l'agència France Press. La mateixa agència, però, assegura que el ministre d'Afers Estrangers de la Gran Bretanya ha desmentit aquestes afirmacions.

La premsa britànica ja havia especulat sobre la possibilitat que l'alliberament del ciutadà libi tingués alguna contrapartida just uns dies abans que el govern escocès prengués la decisió d'excarcerar-lo.
Anar al contingut