Nova York

Zapatero afirma que Espanya enviarà més tropes a l'Afganistan si és necessari

Espanya enviarà més tropes a l'Afganistan, en cas que sigui necessari. Ho ha afirmat el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en una entrevista al diari "The New York Times", que ho interpreta com una prova de suport del president espanyol a la política exterior de Barak Obama.

Actualitzat
El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha explicat que si calgués i si ho demanessin, el govern estaria disposat a incrementar la presència de tropes a l'Afganistan més enllà de les eleccions presidencials que se celebraran el dia 20 d'agost. Espanya s'ha compromès a contribuir a l'èxit d'aquests comicis.

En l'entrevista a "The New York Times", a més, el president espanyol, ha dit que aquest l'augment de les tropes es podria fer allargant l'estada del contingent que ja hi està desplegat.

Els esforços militars del nou president nord-americà se centren en l'Afganistan, i no en l'Iraq, com havia fet el seu predecessor i blanc de les crítiques de Zapatero, George Bush. Dimarts, en una visita als soldats que vigilaran les eleccions afganeses del 20 d'agost, la ministra de Defensa, Carme Chacón, va dir que si calen més tropes no dubtarà a demanar-les al Parlament.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut