Tarragona

Ja són dos els casos greus de persones infectades per la grip nova a Espanya

El primer cas greu de grip nova a Catalunya afecta un home de 32 anys que des de dilluns és a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. Una complicació respiratòria derivada de la malaltia ha obligat a traslladar-lo a la Unitat de Cures Intensives, segons han informat fonts de la Conselleria de Salut. La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid també ha confirmat un cas greu d'una noia de 19 anys que està embarassada i és asmàtica.

Actualitzat
El jove va ingressar el dia 20 de juny a l'hospital Joan XXIII de Tarragona per un contagi de grip nova. El noi mostrava un quadre agut d'infecció respiratòria que es va anar agreujant cada dia més. L'empitjorament de la seva situació va obligar els metges a ingressar-lo a la Unitat de Cures Intensives.

Segons fonts de la Conselleria de Salut, l'han sotmès a un tractament intensiu i la seva situació clínica implica un risc vital. El fet de contraure la grip nova s'ha afegit al delicat estat de salut previ del pacient, la qual cosa ha minvat les seves defenses immunològiques i ha empitjorat el seu estat de salut.

L'home no havia anat a Mèxic, de manera que el contagi del virus hauria estat a Espanya.

Un altre cas greu, a Madrid

La Conselleria de Sanitat de Madrid també ha confirmat aquest dissabte un cas greu de grip nova. Es tracta d'una noia de 19 anys que està embarassada de 28 setmanes i és asmàtica.

A més, la pacient ha desenvolupat una pneumònia i l'han hagut d'ingressar a l'Hospital Gregorio Marañon de la capital de l'Estat per subministrar-li respiració assistida.

542 casos a Espanya

El nombre de contagis a l'Estat ha pujat a 542, després que el Departament de Sanitat del govern basc n'ha confirmat un altre cas.

Fins ara, les persones que han tingut la infecció a l'estat espanyol han evolucionat de manera benigna.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut