Barcelona

Ciutadans ratifica sense unanimitat la coalició amb Libertas per a les europees

El consell general de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) ha aprovat per majoria absoluta formar coalició amb la plataforma irlandesa Libertas de cara a les eleccions europees del 7 de juny, i que el seu candidat sigui l'exdirector general de l'ONCE, Miguel Durán. La reunió del partit en què s'ha ratificat la decisió s'ha allargat quatre hores i ha evidenciat els recels que, en alguns sectors de la formació, provoca l'aliança amb la plataforma. Aquests crítics, entre els quals hi ha dos dels tres diputats de C's al Parlament, consideren que el pacte traeix els principis de Ciutadans. Libertas és la plataforma que va impulsar l'irlandès Declan Ganley per protestar contra la Constitució Europea i de la qual també forma part l'ultradretà cristià francès Philippe de Villiers.

Actualitzat
La coalició amb Libertas s'ha aprovat amb 36 vots a favor, 24 en contra i dues abstencions. El president de C's, Albert Rivera, ha afirmat que el debat "no ha estat excessivament tens" i ha celebrat que la candidatura s'ha aprovat "per majoria absoluta", després d'haver lamentat les "mentides" que, segons ha dit, ha vist publicades els últims dies.

Rivera és l'únic dels tres diputats de la formació que defensa el pacte. Dels altres dos, Antonio Robles s'ha mostrat molt crític amb l'aliança, perquè considera que traeix l'esperit de la formació per combatre el nacionalisme. Segons ha informat l'ACN, Robles ja té decidit deixar el partit a finals d'estiu, i ha dit que no se sent representat per un partit que pacta "amb la plataforma més reaccionària d'Europa". L'altre diputat, José Domingo, ha apostat directament perquè C's no concorri a les europees.

Un dels intel·lectuals que ha abraçat C's, Arcadi Espada ha afirmat, abans de pronunciar-s'hi el consell general, que l'aliança amb Libertas suposarà "la destrucció absoluta" de Ciutadans. Espada ha qualificat de "surrealista i grotesc" que C's "aparegui vinculat amb l'excrement del nacionalisme europeu, amb el pitjor del nacionalisme europeu".
Anar al contingut