Barcelona

Baltasar assegura que la sequera de l'any passat és "pràcticament impossible" que es repeteixi

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha afirmat a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació que és "pràcticament impossible" que aquest any es repeteixi la sequera del 2008. Baltasar ha explicat que s'han invertit 600 milions d'euros en infraestructures per gestionar millor l'aigua, ha recordat que en els darrers dotze mesos ha plogut més que l'any passat i ha explicat que els ciutadans i les indústries consumeixen menys aigua arran de la sequera de l'any passat. El conseller està convençut que per començar a tenir problemes en aquest sentit "haurien de passar més de tres anys sense caure una gota".

Actualitzat
Per Baltasar és "pràcticament impossible" que tornem a patir una sequera com la de l'any passat. Hi ha més infraestructures, ha plogut més i la gent està més conscienciada. En el cas de les infraestructures, el conseller ha destacat els 600 milions d'euros invertits en noves infraestructures o a millorar les ja existents: s'inaugurarà la dessalinitzadora del Prat de Llobregat al mes de juny, la de la Tordera està en procés d'ampliació i les obres de la de Cunit estan a punt de començar.

Sobre les crítiques que va rebre en la gestió de la sequera de l'any passat, Baltasar s'ha mostrat convençut que "el govern va fer el que calia perquè Catalunya no patís restriccions d'aigua". El conseller de Medi Ambient ha afegit que "m'hauria criticat a mi mateix si hi hagués hagut restriccions" i ha admès que una situació similar "hauria comportat una crisi de govern" seriosa.

Baltasar, però, no s'ha quedat aquí i ha assegurat que les mesures que es van posar en marxa per la sequera van començar amb sis mesos de retard, perquè "no jugàvem sols". El conseller ha recordat que el govern espanyol tenia l'última paraula en determinades decisions i com que "estàvem en període electoral, l'executiu del PSOE no volia ni sentir a parlar de la sequera a Catalunya".

El conseller de Medi Ambient també s'ha referit a la manifestació d'aquest diumenge al centre de Barcelona en contra de les polítiques ambientals de la Generalitat. Baltasar ha assegurat que l'executiu català ha mantingut una actitud dialogant amb les associacions i entitats ecologistes que s'han manifestat i que treballa "intensament" per aplicar les polítiques ambientals acordades.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut