Barcelona

Un neonazi jutjat es declara "admirador de Hitler, però no dels seus crims"

Defensor d'un nacionalsocialisme "ètic, legal i seriós". Així és com s'ha definit R. B., antic president de l'organització neonazi Cercle d'Estudis Indoeuropeus, jutjat a Barcelona, juntament amb l'amo de la llibreria Kalki, per haver difós idees genocides i xenòfobes. El processat s'ha declarat admirador de Hitler perquè que, segons ell, "va fer coses molt bones", però no "dels seus crims". L'acusat afronta una pena de vuit anys de presó per haver escrit i editat llibres sobre la matèria.

Actualitzat
R.B. ha comparat el nacionalsocialisme amb l'esquerra abertzale, el comunisme i Hernán Cortés, una deriva que el president de la sala ha tallat dient "deixem-nos de Stalin, no és pretensió nostra jutjar els règims polítics". En el moment de la desarticulació del Centre d'Estudis Indoeuropeus, aquesta organtizació era considerada antidemocràtica, xenòfoba i paramilitar.

L'acusat ha argumentat que va agafar les regnes del CEI per fer-ne un projecte "ètic, legal i seriós". També ha lamentat que Hitler "perdés la guerra, i també que perseguís els jueus", però ha destacat coses "bones" del dictador nazi, com ara "protegir les dones embarassades àries, promoure el control estatal de les empreses i millorar les condicions laborals dels obrers".

També ha reivindicat les idees exposades als llibres que ha escrit, com, per exemple, el rebuig a la barreja de races, l'esterilització de persones "amb defectes congènits", i el control dels matrimonis per part de l'Estat perquè tinguin "un cert estil".

A més, ha justificat que el CEI, amb ell al capdavant, no ha protagonitzat mai cap "incident violent al carrer". Ha considerat un "símbol fabulós" l'esvàstica, i "gambirots lamentables" els skins que irrompien en els actes de l'organització, on es mobilitzaven els membres del CEI amb uniformes similars als de les joventuts hitlerianes. L'acusat ha defensat aquest fet per la necessitat de distingir-se com a servei de seguretat.

L'acusat s'ha declarat obertament nacionalsocialista, però ha afegit que si això és l'equivalent a "un alemany amb monocle que es dedica a torturar negres, no, no ho sóc". A més, ha dit que estava "totalment d'acord" amb la reforma penal del 1994 que castiga la difusió d'idees xenòfobes i que fomentin la discriminació i l'odi racial.

El processat ha dit que no ha editat cap llibre sobre el nazisme des que la reforma va entrar en vigor, però sí que n'ha escrit obres. I ha admès que freqüentava la llibrera Kalki, tot i que ha negat haver-hi venut cap llibre.

Precisament, en la sessió de dilluns, l'administrador de Kalki va negar haver fet apologia del nazisme.
Anar al contingut