Madrid

Presó per a tres empresaris considerats els caps de la trama de corrupció del PP

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha ordenat presó incondicional per a tres empresaris als quals considera caps de la trama de corrupció del PP. Són Fancisco Correa, responsable de Special Events, i els dos col·laboradors seus, Antoine Sánchez i Pablo Crespo. El magistrat ha actuat a instàncies de les fiscals anticorrupció i després d'una llarga jornada d'interrogatoris. Garzón acusa els tres empresonats dels delictes de blanqueig de capitals, tràfic d'influències, frau i suborn, els mateixos càrrecs que hi ha contra els altres 34 imputats en la causa. La fiscalia anticorrupció no descarta més detencions.

Actualitzat
Continuen les diligències judicials en el cas de la suposada trama de corrupció que esquitxa el Partit Popular. Poques hores abans que aquesta formació demani formalment la recusació del jutge que porta el cas, Baltasar Garzón, aquest ha pres una decisió respecte dels imputats als quals ha pres declaració aquest dimecres: aquesta nit ha enviat a la presó 3 dels 37 imputats en la trama, entre ells el presumpte cap, Francisco Correa, i dos dels seus col·laboradors: l'empresari Antoine Sánchez i l'exsecretari d'organització del PP gallec, Pablo Crespo.

El magistrat ha pres aquesta decisió a petició de les dues fiscals i també pel considerable risc de fuga i destrucció de proves en cas que els detinguts quedessin en llibertat. Garzón acusa tots tres imputats dels delictes de blanqueig de capital, frau fiscal, suborn i tràfic d'influències. A més, la Fiscalia Anticorrupció no descarta que encara s'imputi "almenys dues o tres persones més".

L'empresa de Correa, Special Events, va organitzar actes per al PP fins l'any 2004. Ara el jutge n'investiga els comptes. També han comparegut davant Garzón les tres primeres imputades, Carmen Rodríguez Quijano, dona de Correa, Felisa Jordán i Carmen Luis, que han quedat en llibertat i només hauran de comparèixer mensualment al jutjat.

D'entre d'aquestes declaracions destaca la de la dona de Correa, que ha intentat desvincular-se de les activitats del seu marit, de qui ha assegurat que s'està separant i amb qui no viu. Segons l'advocat de Rodríguez, la parella sempre havia tingut separació de béns i ha desvinculat de les contractacions i dels comptes de Special Events i Pasadena Viajes, empreses de les quals constava com a administradora fins al 2001.

L'últim detingut, Álvaro Pérez Alonso, conegut com "el bigotis" i responsable d'Orange Market, ha estat traslladat a l'Audiència però no declararà previsiblement fins avui a la tarda.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut