Madrid

Indústria expedienta les elèctriques per presumptes abusos en la nova facturació mensual

Creix el malestar entre els consumidors per la factura de la llum. El sistema que utilitzen les companyies per calcular el consum pot donar peu a irregularitats i les associacions de defensa dels consumidors demanen que es canviï. El Ministeri d'Indústria ja ha proposat mesures per impedir que es cometin abusos i protegir els abonats.

Actualitzat
Molts ciutadans es van sorprendre el desembre passat quan van rebre per segon mes consecutiu la factura de la llum. Però no era cap error, sinó que les elèctriques seguien el decret que estableix que la facturació és mensual. Però la lectura és cada dos mesos. Per tant, una de cada dues factures es fa segons un consum estimat, que s'ajusta al consum real en el següent rebut. I això és el que ha aixecat polseguera ja que, segons algunes associacions de consumidors, s'han comès irregularitats perquè també hi ha entrat en joc la pujada de tarifes del gener.

El ministre d'Indústria ha anunciat que s'han obert expedients sobre aquest tema i ha afirmat que no admetran abusos en la facturació. A més, Miguel Sebastián ha dit que el seu ministeri crearà una oficina del consumidor d'electricitat i gas a la qual es podran dirigir els usuaris per presentar reclamacions.
Anar al contingut