Sant Boi de Llobregat

Quatre nens morts en ensorrar-se part d'un camp de beisbol a Sant Boi de Llobregat

El fort temporal de vent que afecta Catalunya ha ensorrat la graderia de les instal·lacions d'un camp de beisbol de Sant Boi de Llobregat. L'accident ha causat la mort de quatre nens i n'hi ha tres que estan ingressats greus, però no es tem per la seva vida. En el moment de l'ensulsiada han mort tres de les víctimes, i la quarta ha perdut la vida ja un cop ingressada a l'hospital. Hi ha una desena més de ferits de diversa consideració. Els fets han passat quan els menors eren al túnel de batuda del camp de beisbol, juntament amb tres entrenadors. El vent s'ha endut el sostre i ha atrapat una desena de persones. Les instal·lacions són a la confluència dels carrers avinguda d'Aragó i riera del Fonollar.

Actualitzat
Quatre nens d'entre 9 i 12 anys han mort en ensorrar-se una part de les instal·lacions esportives del camp de beisbol de Sant Boi. L'accident ha deixat nou ferits més. Sis menors continuen hospitalitzats a l'Hospital Sant Joan de Déu, tres d'ells a l'UCI, i un setè menor és a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Els metges que els atenen han explicat que l'evolució dels ferits és favorable i no es tem per la vida de cap d'ells.

El tràgic succés ha passat cap a les onze del matí de dissabte quan el fort vent ha aixecat el sostre metàl·lic de la instal·lació i ha provocat l'esfondrament de les parets, construïdes amb grans blocs de formigó. El poliesportiu tenia una antiguitat de 25 anys i, segons l'alcalde del municipi, Jaume Bosch, "estava bé" i "era correcte".

Els nens havien anat al camp de beisbol a entrenar-se com cada dissabte, i a causa de les fortes ratxes de vent els entrenadors han decidit que uns quants entressin al túnel de batuda, entre els quals els morts i els ferits, o al gimnàs de la instal·lació esportiva.

Una de les mares dels nens ha explicat que el seu fill arribava tard a l'entrenament i quan es dirigia al camp és quan s'ha produït l'esfondrament. Precisament, aquest noi i els veïns del barri han estat els que han alertat els serveis d'emergència. Diversos veïns han coincidit que aquests han tardat molt a arribar al lloc dels fets. Per la seva banda, però, el portaveu dels Bombers de la Generalitat ha assegurat que el cos ha tardat un quart d'hora des que els han avisat.

Dol polític i ciutadà

Els cossos dels nens morts els han traslladat al centre cívic del barri, on són vetllats pels seus familiars. El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Interior, Joan Saura, s'han desplaçat al lloc dels fets per donar suport moral a les famílies. 

L'Ajuntament de Sant Boi ha fet un ple municipal dissabte a la tarda i ha decretat tres dies de dol. En un comunicat, el consistori ha agraït als veïns de l'humil barri de Camps Blancs, també conegut com Cinco Rosas, l'ajuda que han prestat. Els veïns han acudit al camp de beisbol en sentir el soroll i el núvol de pols que ha provocat l'esfondrament. En un primer moment, han aconseguit treure uns sis nens que havien quedat atrapats sota la runa.

Un informe tècnic aclarirà els fets

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat espera l'informe tècnic que aclarirà les causes de l'ensorrament. Segons l'alcalde, Jaume Bosch, l'equipament estava ben conservat i el sinistre el va provocar un vent excepcional, que podria haver estat acompanyat per algun altre fenomen com un tornado.

En total, el temporal ha deixat set morts a Catalunya. A més dels nens de Sant Boi, un home que ajudava a retirar branques d'arbres caiguts al costat d'una residència d'avis ha mort en caure-li un arbre al damunt; també li ha caigut un arbre al damunt a un home de 69 anys a Abrera, al Baix Llobregat, i divendres ja va morir una dona a Barcelona en caure-li a sobre un mur tombat pel vent.

El temporal també assota amb força l'estat espanyol, on hi ha hagut tres víctimes mortals: dos homes han mort a Lugo i un tercer a Alacant.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut