Barcelona

Barcelona demana que es pugui anar a més de 80 km/h quan baixi la contaminació

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Generalitat que revisi a l'alça el límit de 80 quilòmetres per hora els accessos a la capital catalana quan s'aconsegueixi reduir la contaminació fins als límits marcats per la Unió Europea. La iniciativa és fruit d'una proposició del PSC i ha prosperat gràcies al suport d'ERC i l'abstenció del PP. Iniciativa per Catalunya Verds, socis de govern del PSC, hi ha votat en contra i també ho ha fet el principal grup de l'oposició, Convergència i Unió.

Actualitzat
La Comissió de Mobilitat i Seguretat ha acordat instar el Departament de Medi ambient de la Generalitat que en un futur, quan es compleixin els marges de contaminació permesa que fixa la Unió Europea, autoritzi el Servei Català de Trànsit a valorar la possibilitat d'incrementar el límit de 80 km/h a les principals vies d'accés a la ciutat de Barcelona, "en franja horària nocturna i sempre que la situació del trànsit i el nivell de contaminació atmosfèrica així ho permetin".

Els nacionalistes han presentat una altra proposició, que ha estat rebutjada amb els vots en contra de PSC, ICV-EUiA i ERC i a favor de CiU i PP, per flexibilitzar a l'alça aquesta limitació en determinades franges horàries i anul·lar l'entrada en vigor de la flexibilitat a la baixa de la velocitat fins a 40 Km/h, vigent des del passat dia 15.
Anar al contingut