Moscou

Rússia i Ucraïna continuen bloquejant la represa del subministrament de gas

L'acord per reprendre els subministrament de gas a Europa continua bloquejat per segon dia consecutiu per les desavinences entre Rússia i Ucraïna, mentre creix la preocupació a la Unió Europea. Rússia ha denunciat que Ucraïna manté tancats els seus gasoductes i ha exigit la Comissió Europea que pressioni el govern de Kíev perquè permeti el trànsit de carburant. El consorci rus Gazprom ha informat que la companyia ucraïnesa Naftogaz ha tornat a negar-se a rebre el gas per al seu trànsit cap a Moldàvia, Eslovàquia i els Balcans. De la seva part, Naftogaz manté que el subministrament no es reprèn ja que la ruta escollida per la gasista russa per bombejar el gas és diferent a l'habitual.

Actualitzat
El president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, ha confirmat que el gas rus segueix sense fluir cap a Europa i ha insistit que Moscou i Kíev incompleixen el seu compromís amb els consumidors europeus, després de l'acord aconseguit per Brussel·les.

Durão Barroso ha considerat "inacceptable" i "increïble" que els subministraments continuïn tallats per segon dia consecutiu i ha afirmat que la Comissió Europea aconsellarà les companyies europees afectades pel bloqueig que demandin Gazprom i Naftogaz.

Bulgària, Eslovàquia i Moldàvia -alguns dels països que són més dependents del gas rus- han viatjat a Moscou i han exigit tant a Rússia com a Ucraïna arribar a una solució al problema del trànsit i han advertit del risc de pèrdua de confiança que corren tots dos governs a causa d'aquest conflicte.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut