Barcelona

Montilla descarta anar a més de 80 fins que no baixi la contaminació

El president de la Generalitat, José Montilla, ha sortit al pas de les dissidències de part del seu govern i dels alcaldes de Barcelona i el Baix Llobregat sobre la limitació variable de la velocitat als accessos a Barcelona. Montilla ha deixat clar que mentre es mantinguin els alts nivells de contaminació a l'àrea de Barcelona no es podrà circular a més de 80 quilòmetres per hora. Per la seva banda, Iniciativa per Catalunya-Verds ha fet públic un comunicat on denuncia un assetjament polític i mediàtic sense precedents contra Joan Saura i la seva formació. Els ecosocialistes avisen que no pensen cedir a les pressions.

Actualitzat
A partir de demà la velocitat variable a la baixa entrarà en funcionament a l'autovia de Castelldefels i a l'autopista del Garraf. En aquest punt els panells indicatius aniran canviant el límit en funció de la congestió, la contaminació, els accidents i la meteorologia de cada moment. Des del Servei Català de Trànsit es defensa la nova mesura per afavorir la fluïdesa de trànsit i disminuir els accidents i la contaminació.

Montilla ha dit que la mesura no està sota qüestió i que en cap cas el govern es planteja augmentar la velocitat per sobre dels 80 quilòmetres per hora en les franges horàries amb menys trànsit.

Iniciativa denuncia un "acarnissament"

Mentre, des de les files d'Iniciativa per Catalunya-Vers, Dolors Camats ha denunciat que els comentaris contra Saura són "més propis de l'acarnissament personal que d'una opinió política pròpia".


El control de la velocitat variable es posa en marxa amb reserves i crítiques dins del mateix govern català, com les del conseller Joaquim Nadal, i dels alcaldes del Baix Llobregat i Barcelona, que demanen que la velocitat es pugui elevar per sobre dels 80 quan les condicions del trànsit ho permetin.

A l'inici de la polèmica, el conseller Joan Saura, com ara ha tornat a dir Montilla, va assegurar que els límits de velocitat no es revisaran a l'alça fins que la contaminació no arribi als nivells exigits per la Unió Europea.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut