Madrid

Abbas i Zapatero demanen un alto el foc immediat i suport al pla francoegipci

El president palestí, Mahmud Abbas, i l'espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, han reclamat conjuntament des de Madrid un alto el foc immediat a la Franja de Gaza i l'aplicació del pla que han proposat Egipte i França. Davant d'Abbas, Rodríguez Zapatero ha lamentat el patiment de la població palestina, però també ha acusat Hamas de tenir una actitud provocadora. El president espanyol ha anunciat una contribució nova de 5 milions d'euros per ajudar els habitants de la Franja, provinents del Fons de les Nacions Unides per als Refugiats, cosa que converteix Espanya en el segon donant internacional. Després de trobar-se amb Zapatero, Abbas s'entrevistarà aquest vespre amb el rei Joan Carles.

Actualitzat
Aquest dimarts, Abbas va presentar davant del Consell de Seguretat de l'ONU, a Nova York, un projecte de resolució amb el suport de la Lliga Àrab que no va rebre l'aprovació dels països occidentals, i ara els esforços diplomàtics se centren a intentar que prosperi una altra proposta, en aquest cas impulsada per Egipte i França, per aconseguir un alto el foc. Aquest dijous, l'Assemblea General de les Nacions Unides es reuneix d'urgència amb el conflicte al Pròxim Orient sobre la taula.

Prèviament a la reunió amb Zapatero, Abbas s'ha reunit a l'Hotel Ritz amb el cap de la diplomàcia espanyola, Miguel Ángel Moratinos, que a les vuit del vespre l'acompanyarà a l'audiència amb el rei al palau de La Zarzuela.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut