Jerusalem

L'ONU nega la presència de milicians a l'escola de Gaza bombardejada per Israel

L'ONU ha assegurat que a l'escola de Gaza bombardejada aquest dimarts per Israel, en què una quarantena de persones van perdre la vida, no hi havia milicians palestins. El desmentiment arriba després que l'exèrcit hebreu justifiqués l'atac per la presència a l'escola, que administren les Nacions Unides, de milicians islamistes. L'organisme internacional demana una investigació independent i que els responsables hebreus siguin portats davant d'un tribunal.

Actualitzat
"Després d'una investigació preliminar, estem segurs al 99,9% que no hi havia activistes ni activitat militar a l'escola." D'aquesta manera ha respost l'ONU l'argument que dóna l'exèrcit israelià per haver atacat una escola que aquesta organització té a Gaza. Com a conseqüència de l'explosió de diversos projectils i de la metralla, almenys 40 persones hi van perdre la vida i desenes van quedar ferides.

El portaveu de l'agència de l'ONU per l'ajuda per als refugiats, Chris Gunnes, ha afegit que exigeixen una investigació independent. "Si les lleis de la guerra s'han violat, els culpables s'hauran de presentar a la justícia", ha sentenciat.

Mentrestant, aquest matí Tel Aviv estudia la proposta egípcia d'aturar les hostilitats amb la supervisió internacional. Dotze dies després d'iniciar l'ofensiva, l'exèrcit hebreu ha anunciat que aturarà els atacs tres hores al dia com a gest humanitari.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut