Barcelona

CiU vol que el Parlament es planti en el finançament per l'incompliment de l'Estatut

L'endemà que el govern espanyol presentés la proposta de finançament, CiU ha reclamat que el Parlament es planti i no negociï un document que incompleix l'Estatut. El president de la federació nacionalista, Artur Mas, ha reclamat que en ple extraordinari del mes de gener la cambra mostri de forma unitària el rebuig al document i llanci el missatge que no donarà per bo res que no sigui el compliment "punt per punt" del nou text estatutari. Tots els partits catalans han dit no a la proposta de Solbes. Només el PSC ha afirmat que veu el pacte més a prop i ha afegit que ara "no és hora d'últimàtums" al PSOE, perquè ja ha presentat un text de bases.

Actualitzat
Artur Mas, que ha comparegut davant els mitjans aquest últim dia de l'any, ha considerat que si el govern català i el president, José Montilla, "no són capaços de fer respectar l'Estatut" ha de ser el Parlament, com a representant del poble, qui digui "que no accepta que no es respecti Catalunya".

"Si el govern no ho pot fer, el Parlament s'ha de pronunciar amb tota claredat", ha afirmat Mas, que també ha demanat a la resta de partits catalans que diguin "prou a la presa de pèl" de l'executiu central.

Si bé tot els partits han rebutjat l'última proposta de Solbes, el PSC ha destacat que hi ha "avenços significatius" en el document i reclamat més concreció en les xifres. El portaveu socialista, Miquel Iceta, considera que "la música continua sonant bé, però falta concretar-ne la lletra", i ha admès que el PSC és "més optimista" que abans. Iceta ha afirmat que també que ara "no és hora d'ultimàtums" al PSOE perquè hi ha un text de bases. Fa només unes setmanes el PSC va amenaçar de canviar les relacions amb els socialistes espanyols si abans del 31 de desembre no hi havia una proposta nova.

Iceta ha considerat que CiU i el PP són "irresponsables" quan critiquen el procés negociador i que és normal que el conseller d'Economia sigui crític amb el document, perquè "no li convé" assenyalar-ne les parts positives.
Anar al contingut