Cerdanyola del Vallès

Anna Ripoll, nova rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona

La Universitat Autònoma de Barcelona ja té nova rectora. Es tracta de la catedràtica i fins ara vicerectora de professorat, Anna Ripoll, que ha sortit escollida amb el 56% dels vots, enfront el 44% del seu rival, Lluís Tort. En aquests comicis hi han votat 4.935 persones, un 13% de la comunitat universitària censada, però gairebé la meitat dels vots emesos, concretament un 44%, han estat nuls i blancs. Tort s'ha mostrat disposat a formar un govern de coalició amb la nova rectora, que ha admès que la Universitat "necessita la col·laboració de tohom".

Actualitzat
Segons dades de la Universitat Autònoma de Barcelona, en aquestes eleccions han votat el 67,7% dels funcionaris doctors, el 8,20% dels estudiants, el 24,80% del personal docent no doctor i el 40,3% del personal d'administració.

Les eleccions han transcorregut enmig d'un clima tens i enrarit, amb espais ocupats pels anti-Bolonya, 28 estudiants pendents d'un expedient i el professorat dividit en dos blocs. Tot i així, els resultats han estat indiscutibles: Anna Ripoll s'ha apoderat del 56% dels vots, i Lluís Tort, del 44%.

Els reptes immediats de Ripoll

Damunt la taula s'hi presenta un mandat complicat. La nova rectora s'haurà d'enfrontar a les protestes dels estudiants en contra del Pla Bolonya. Segons ha dit ella mateixa, durant la campanya electoral, el govern de la UAB haurà de canviar alguns aspectes, com ara la manera de difondre el pla, i haurà de crear instruments de participació dels estudiants en tot aquest procés.

Sembla que una de les claus recaurà en la capacitat de trobar-hi un consens i un equilibri, que bona part de la comunitat reclama que sigui a través del debat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut