Estats Units

La piràmide financera de Madoff podria ser l'estafa més gran de la història dels Estats Units

La piràmide financera muntada pel gestor de fons Bernard Madoff, detingut per l'FBI i la policia de Nova York al seu apartament de Manhattan, podria suposar un frau de 50.000 milions de dòlars, l'estafa més gran de la història dels Estats Units. Madoff, de 70 anys, hauria reconegut la seva responsabilitat en la trama, segons la policia. El gestor de fons, que va presidir el mercat del Nasdaq, va fundar l'any 1960 el Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, un fons de cobertura que hauria acumulat 50.000 milions de dòlars en pèrdues fraudulentes. La piràmide financera oferia inversions amb una rendibilitat molt alta que es finançava amb els fons dipositats pels nous inversors.

Actualitzat
Madoff s'enfrontarà a una possible pena de vint anys de presó i una multa de més de cinc milions de dòlars. En declaracions a la premsa, l'advocat del magnat ha assegurat que aquest episodi era una "malaurada concatenació de problemes" per a un "antic líder del sector dels serveis financers".

Després de la detenció, Madoff ha sortit en llibertat sota fiança de deu milions de dòlars, que ha avalat amb el seu apartament de Manhattan.
Anar al contingut