Barcelona / Madrid / Brussel·les

Zapatero confirma que no hi haurà acord sobre finançament abans d'acabar l'any

Des del PSC ningú ha volgut comentar la carta de Castells, però s'han mostrat d'acord amb el conseller d'Economia que qui ha de decidir sobre el sentit del vot als pressupostos generals de l'Estat és l'executiva socialista. Qui també ha parlat de finançament és Zapatero, que ha reiterat des de Brussel·les que hi haurà acord ben aviat, però que no es pot comprometre a tenir-lo tancat abans d'acabar l'any. Per Artur Mas, les paraules de Castells haurien de servir perquè el PSC voti en contra dels pressupostos. Pel contrari, el secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, "no comparteix" les manifestacions de Castells i ha demanat a tothom que se separi el que són els pressupostos del que és el finançament.

Actualitzat
El president de CiU, Artur Mas, ha dit que les declaracions del conseller Antoni Castells haurien de servir per "animar" i "convèncer" el president José Montilla perquè els socialistes votin en contra dels pressupostos de l'Estat. D'aquesta manera, Mas ha valorat que Castells mostrés la seva discrepància amb l'anunci de diversos membres del PSC de votar a favor dels pressupostos sense que hi hagi un acord de finançament reflectit en els comptes públics.

Mas ha dit que el PSC hauria de votar en contra dels pressupostos perquè estan "desfasats" i no "compleixen" amb Catalunya. El president de CiU ha afegit que si els socialistes hi voten a favor serà per "fidelitat" i "obediència" al PSOE i no per fidelitat i obediència a Catalunya.

El secretari d'Estat d'Economia i membre del PSC, David Vegara, ha afirmat per la seva banda que "no comparteix" les manifestacions del conseller d'Economia, Antoni Castells. Segons Vegara, cal dissociar la negociació del finançament de la votació dels pressupostos, que "són bons per a Catalunya". Una cosa són els pressupostos, ha dit, i l'altra el finançament. 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut