Atenes

Onada d'aldarulls a Grècia després de la mort d'un adolescent a mans de la policia

Nit de protestes i manifestacions a Grècia després de la mort d'un adolescent a Atenes pels trets de la policia. El jove, de 15 anys, ha mort després de rebre un tret a l'estómac. Segons els agents, intentava llançar un còctel Molotov contra un cotxe policial i han disparat amb la intenció de dispersar el grup. Els fets han passat a Atenes, però les protestes s'han estès a les principals ciutats del país. Centenars de joves han sortit als carrers de les principals ciutats gregues per expressar la seva ràbia, han apedregat entitats bancàries i han cremat contenidors i cotxes.

Actualitzat
Una onada d'aldarulls ha afectat Grècia aquesta nit després de la mort d'un adolescent a mans de la policia. Els fets van començar cap a les nou de la nit de divendres al barri d'Exarkhia d'Atenes, una zona contestatària i on viuen molts joves anarquistes i antisistema. Un grup de nois hauria començat a apedregar un cotxe patrulla de la policia i quan un d'ells intentava llençar un còctel Molotov un dels agents del cotxe patrulla ha desenfundat l'arma i li ha disparat tres trets mortals a l'estómac.

La notícia s'ha estès com la pólvora per la capital i per tot el país i la matinada ha estat llarga, amb protestes a Atenes i també en ciutats com Tessalònica, Komotene, Ioánnina i, fins i tot, la ciutat de Khania, a l'illa de Creta.

El govern grec ha condemnat el succés i ha anunciat que es prendran mesures estrictes. El ministre de l'Interior ha presentat la dimissió, però el primer ministre Kostas-Karamanlis no l'hi ha acceptat.
Anar al contingut