Barcelona

Gas Natural nega haver rebut cap avís d'incidència a l'edifici de Ca n'Espinós

L'empresa Gas Natural nega haver rebut els últims anys cap avís de fuites o altres incidències a l'edifici del barri de Ca n'Espinós que ahir va patir una explosió. Aquestes afirmacions es contradiuen amb les declaracions d'alguns veïns, que asseguren que van avisar de problemes amb el subministrament de gas i aigua dies abans del sinistre. L'accident ja ha causat la primera víctima mortal i disset més continuen en estat molt greu.

Actualitzat
Segons ha explicat un portaveu de Gas Natural, després d'analitzar tots els registres d'avisos no se n'ha trobat cap del Camí de Ca n'Espinós, on es va produir l'explosió. Aquest registre inclou tant els avisos del clients com els del cossos de seguretat i institucions públiques.

D'altra banda, l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que s'han posat a investigar què hi ha de veritat en les denúncies dels veïns de la zona, que asseguren que havien donat l'avís que hi havia una fuita d'aigua. I és que una de les principals hipòtesis que s'investiguen com a causa de l'explosió és que l'aigua provinent d'una fuita deteriorés la canonada de gas fins a foradar-la.

Balsera ha explicat que ha encarregat al cap de la policia local que faci un buidatge de totes les trucades que ha rebut la centraleta de l'Ajuntament, que queden gravades. També ha dit que ha demanat a la companyia de l'aigua i a la del gas que facin el mateix.

Això, després que aquest dimecres quedés confirmat que l'explosió va ser de gas natural, i no pas de gas butà. Les investigacions, però, continuen.
Anar al contingut