Barcelona

Condemnen tres mossos d'esquadra a sis anys de presó per tortures a un romanès detingut

L'Audiència de Barcelona ha condemnat tres agents dels Mossos d'Esquadra a sis anys de presó, cadascun per tortures i lesions a un detingut. La víctima és un ciutadà d'origen romanès que van confondre amb l'autor d'un robatori amb violència en un pis del centre de Barcelona i que va ser detingut il·legalment i sotmès a tortures a la comissaria de les Corts. Els Mossos també van agredir la parella del detingut, embarassada de tres mesos. A través d'un comunicat, la policia catalana afirma que ara estudia la sentència per determinar-ne les mesures de caràcter jurídic o professional que emprendran.

Actualitzat
L'Audiència de Barcelona ha condemnat amb una pena de sis anys i set mesos de presó tres mossos d'esquadra per un cas de detenció il·legal, tortures i lesions a la comissaria de les Corts. Es tracta de la pena més alta que s'ha imposat fins ara a un mosso d'esquadra.

Els fets van passar al juliol del 2006, quan els agents van detenir per error un ciutadà romanès i la seva parella a Barcelona. La sentència també condemna un altre mosso a dos anys de presó per un delicte contra la integritat moral, i a un cinquè agent el jutge li ha imposat diverses penes de multa que pugen a 3.900 euros per diverses faltes.

El jutge ha subratllat el fet que els agents van arribar a posar una pistola a la boca al detingut per obligar-lo a confessar.
Anar al contingut