Cerdanyola del Vallès

Diversos alumnes de la UAB ocupen la Facultat de Polítiques en protesta pel Pla de Bolonya

Entre 80 i 200 estudiants, segons les fonts, han ocupat de forma pacífica la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona en protesta per l'aplicació del Pla de Bolonya. Els alumnes han exigit que es convoqui un referèndum vinculant sobre el nou pla d'estudis i han reclamat que retirin els expedients dels quinze alumnes que han participat en altres actes de protesta. L'acció, però, no acaba aquí, ja que els estudiants tenen previst instal·lar-se a les aules durant tota la setmana. La universitat ha assegurat que no convocarà cap consulta vinculant perquè aquest procediment "no està recollit ni als estatuts ni a la legislació vigent". En canvi, ha renunciat a presentar-se com a acusació particular contra els estudiants expedientats.

Actualitzat
Pancartes en contra de Bolonya, exigència que es faci un referèndum vinculant sobre el nou pla d'estudis, i que es retirin els expedients als alumnes que suposadament van ferir dos guàrdies de seguretat durant l'entrada forçosa d'estudiants al rectorat de la UAB. Amb aquestes pretensions, alguns estudiants procedents de diverses facultats de la Universitat Autònoma han ocupat la Facultat de Ciències Polítiques. Volien substituir les classes per debats, però no ho han aconseguit a tota la facultat.

Els estudiants han anunciat que es quedaran a la Facultat de Ciències Polítiques mentre no els donin una solució, i per això han començat a habilitar les aules com a menjadors o bé com a dormitoris, per passar-hi la nit.

La concentració, organitzada pel Comitè contra Bolonya, s'ha iniciat a les 8.30 hquan els estudiants han entrat per la porta principal i s'han instal·lat en les diferents aules. S'hi han produït algunes picabaralles verbals entre els estudiants que sí que volien fer classe i els que no.

No hi haurà consulta

A través d'un comunicat, la Universitat Autònoma de Barcelona ha assegurat que no convocarà cap consulta vinculant sobre el Pla de Bolonya, perquè aquest procediment "no està recollit ni als seus estatuts ni a la legislació vigent". En canvi, la UAB ha renunciat a personar-se com a acusació particular contra els quinze alumnes expedientats per haver ferit, suposadament, dos guàrdies de seguretat en una de les protestes.
Anar al contingut