Barcelona

Els treballadors de Nissan es manifesten fins al Parlament contra l'ERO

Els treballadors de Nissan han traslladat aquest dimecres les protestes per l'ERO de la multinacional al Parlament. Primer han fet d'espectadors a la sessió de control al president de la Generalitat, que han presenciat des la tribuna com a convidats, gràcies a CiU. Després s'han manifestat fins a les portes del Parlament, on els Mossos d'Esquadra han preparat un fort dispositiu de seguretat. La marxa ha anat des de la seu de Correus, a la Via Laietana, fins a la del legislatiu català, al parc de la Ciutadella. L'ambient entre els 1.800 manifestants era d'indignació, que s'ha plasmat en peticions de dimissió per a José Montilla i Joan Saura.

Actualitzat
La manifestació, que segons la Guàrdia Urbana ha aplegat 1.800 persones, ha anat de Correus al Parlament, on el grup ha arribat a quarts de vuit del vespre. Alguns manifestants han llançat ous contra la façana de l'edifici. No hi ha hagut aldarulls, però sí moltes bengales, petards i traques. A més, han cremat una reproducció a escala petita del directiu de Nissan Ibérica Fumiaki Matsumoto. Els manifestants han cridat consignes com "Visca la classe treballadora", "Socialistes, pocavergonyes" o "Montilla, escolta, Nissan està en lluita". 

L'absència d'incidents contrasta amb les imatges de la manifestació de dimarts davant la seu de Nissan a la plaça Cerdà, on els manifestants van llançar tanques contra l'edifici. 

Abans de manifestar-se, quatre representants dels treballadors han presenciat la sessió de control, durant la qual el president de la Generalitat ha anunciat que aprofitarà un viatge que farà al desembre al Japó per reunir-se amb la direcció de la multinacional nipona. Els representants de Nissan han dit que esperen que l'entrevista sigui "fructífera". Els mateixos sindicalistes han intercanviat impressions amb la consellera de Treball, Mar Serna, i el d'Innovació, Josep Huguet. Des de CiU han afirmat que el president de la federació, Artur Mas, ja va rebre els representants del comitè d'empresa de Nissan el 24 d'octubre passat, sense fer-ne publicitat. 

Dilluns, Nissan va presentar oficialment el seu expedient de regulació d'ocupació, que afectarà gairebé 1.300 treballadors. L'empresa automobilística pretén presentar-ne un altre el setembre de l'any que ve que n'afectaria 400 més, fins a un total de gairebé 1.700 persones.

Nissan ha centrat la sessió de control al Parlament aquest dimecres. Consulta-la minut a minut aquí.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut