Barcelona

El CAC adjudica 17 freqüències de ràdio al grup Godó, 12 a Teletaxi, 12 a Flaix i 9 a la SER

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya, CAC, ha adjudicat avui l'explotació comercial de 83 concessions de ràdio a Catalunya, en el primer procediment d'aquest tipus gestionat exclusivament per aquest organisme independent. De les 83 freqüències concedides, 17 són per al grup Godó, 12 per a Teletaxi, 12 per al grup Flaix i 9 per a la SER. La cadena COPE ha denunciat que se li han arrabassat dues freqüències a Lleida i Girona i el partit Ciutadans ha demanat al CAC que faci públics els criteris que ha seguit per concedir les freqüències.

Actualitzat
La Cadena COPE ha denunciat que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya li ha "arrabassat" dues de les seves freqüències, en concret una a Lleida (99.7 de FM) i una altra a Girona (97.4 de FM) que han estat adjudicades a altres operadors, decisió que l'emissora ha anunciat que recorrerà. Per mitjà d'un comunicat, la direcció de la cadena ha manifestat que el CAC, "aconsegueix una de les seves obsessions, reduir la veu i la presència de la cadena COPE a Catalunya, almenys a dues províncies".

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha adjudicat avui l'explotació comercial de 83 concessions de ràdio a Catalunya, en el primer procediment d'aquest tipus gestionat exclusivament per aquest organisme, la primera que realitza a Espanya un organisme independent, ja que fins ara era competència exclusiva dels governs autonòmics o estatals.

La COPE ha assenyalat que, en el moment que aquesta decisió s'apliqui, quinze persones que en l'actualitat treballen a les esmentades emissores veuran perillar els seus llocs de treball, "amb el risc de veure's irremeiablement al carrer". En el mateix comunicat s'indica que la decisió del CAC s'ha pres després que el govern central hagi aprovat el Pla Nacional de Radiodifusió de FM, que pel que fa a Catalunya ha oficialitzat el pla pilot presentat per la Generalitat" 6 anys abans.


Ciutadans demana explicacions al CAC

Ciutadans-Partit de la Ciutadania ha demanat la compareixença al Parlament del president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Josep Maria Carbonell, perquè expliqui els criteris pels quals aquest organisme ha concedit les 83 noves llicències de ràdio de FM.

Segons ha indicat el president de Ciutadans, Albert Rivera, "és evident que als grups mediàtics que s'oposen al règim establert pel tripartit se'ls està privant de la veu crítica que és necessària en qualsevol democràcia". Segons l'opinió d'aquest dirigent de Ciutadans, amb les emissores de ràdio passa una cosa semblant a les subvencions que la Generalitat de Catalunya està concedint a determinats mitjans de comunicació escrits "i als que no són nacionalistes se'ls està expulsant de les subvencions".

Segons Rivera, "si la COPE i els que hi surten riguessin les gràcies del govern de Montilla o diguessin les coses en la línia que el nacionalisme vol sentir, aquestes coses no li passarien".
Anar al contingut