Barcelona

"La Vanguardia" obre gratuïtament la seva hemeroteca digital amb els 127 anys d'història del diari

Quina cara feia l'actualitat el dia del teu naixement? Ara ho pots consultar. "La Vanguardia" ha obert la seva hemeroteca digital, on pots buscar la portada del diari barceloní del dia que vas néixer. Aquesta curiositat és només una de les moltes possibilitats que ofereix el rotatiu més antic que encara es publica a Catalunya. Fins fa poc, l'hemeroteca del diari estava restringida a un accés de pagament. Ara, però, està oberta a tothom i s'ha millorat amb criteris de recerca per anys i per paraules clau. En total, 127 anys d'història del periodisme a la xarxa.

Actualitzat
Des de l'1 de febrer del 1881 fins a l'actualitat. Tots els continguts del diari "La Vanguardia" estan digitalitzats i es poden consultar gratuïtament a la seva hemeroteca. En total hi ha més de dos milions de pàgines que recullen 127 anys d'història. Tal com expliquen al seu web, aquest projecte suposa una iniciativa pionera en el món hispanoamericà, ja que "La Vanguardia" es publica en castellà.

Aquesta iniciativa dóna eines a investigadors o aficionats de la història, però també obre la porta a jocs i curiositats. Només cal accedir a l'hemeroteca i comença a provar. Què es publicava el dia que vas néixer? O el dia que et vas casar? O qualsevol dia especial de la teva vida.

Només hi ha dues restriccions. La primera: no es poden veure els exemplars dels darrers trenta dies si no s'és subscriptor. La segona: entre 2 de febrer de 1920 i el 12 d'abril de 1982, el rotatiu no es publicava el dilluns. Així, hi ha curiositats com ara que les informacions sobre la multitudinària manifestació de l'11 de setembre del 1977, que va caure en diumenge, no es va publicar fins al cap de dos dies.
Anar al contingut