Barcelona

Un grup de joves s'encadenen per protestar contra l'homenatge a la bandera espanyola previst pel Dia de la Hispanitat

Un grup de joves antifeixistes han passat la nit de dissabte encadenats a la plaça de Sant Jordi, a la muntanya de Montjuïc, com a protesta per la concentració en homenatge a la bandera espanyola que es farà amb motiu del Dia de la Hispanitat, i que, segons denuncien, serà de caire feixista. A quarts de vuit del matí, els catorze joves han estat desallotjats per la Policia i els Mossos. La protesta havia estat convocada per la coordinadora d'Esquerra Independentista del Barcelonès.

Actualitzat

Per desallotjar els joves antifeixistes dels arbres ha fet falta l'actuació dels bombers, que han trencat les cadenes amb unes tenalles. Quatre dels catorze encadenats han estat duts a comissaria, perquè no duien el carnet d'identitat.

Fins a una setantena de persones es van concentrar dissabte a la tarda a la plaça de Sant Jordi per mostrar el seu suport als joves encadenats i on es van exhibir pancartes amb lemes com "Combatem el feixisme" i "Stop racisme", i amb recordatoris de les víctimes mortals arran d'agressions de grups feixistes.

Entre altres casos, es va recordar Guillem Agulló, assassinat l'any 1993 a Montalejos (Castelló) per un grup d'ultres; Roger Albert, que va morir després d'una agressió a les Festes de Gràcia l'any 2004, i Josep Maria Isanta, apunyalat mortalment durant la Patum de Berga l'any 2005.

Tant a Barcelona com a Tarragona coincideixen aquest migdia manifestacions de la ultradreta amb marxes de grups antifeixistes.

Anar al contingut