Londres

El govern britànic nacionalitza el banc Bradford & Bingley, que vendrà al Santander

El Banc Santander ampliarà els seus dominis al Regne Unit amb la compra de part del banc Bradford & Bingley. El Santander comprarà les gairebé 200 sucursals i els dipòsits del Bradford & Bingley, el vuitè banc del Regne Unit, per 772 milions d'euros a través de la seva filial al Regne Unit, l'Abbey. L'operació es farà pròximament després que el govern de Gordon Brown ja ha anunciat la nacionalització de l'entitat. Amb l'anunci de l'executiu laborista, el Bradford & Bingley es converteix en el segon banc que es nacionalitza aquest any al Regne Unit, després del Northern Rock.

Actualitzat
El Santander es farà amb part del Bradford & Bingley després que el govern de Gordon Brown ha anunciat al matí que nacionalitzarà el banc britànic, afectat per la crisi creditícia. El govern britànic ha anunciat la seva nacionalització abans de l'obertura de la borsa de Londres, per mitjà del mateix procediment que va utilitzar a començaments d'any per nacionalitzar el Northern Rock. Així, el govern britànic ha confirmat el pas a control públic de la cartera de préstecs i els actius del tresor, entre els quals s'inclouen 51.760 milions d'euros.

Ara, després de la nacionalització, el Santander comprarà la part del negoci de dipòsits d'estalvi del Bradford & Bingley, valorats en més de 27.000 milions d'euros, i la seva xarxa d'oficines, que dóna servei a dos milions i mig de clients. El Santander es farà amb part del Bradford & Bingley a través de la seva filial al Regne Unit, Abbey, que precisament va adquirir darrerament en la seva estratègia expansionista. En aquest sentit, el Santander també va iniciar darrerament el procés per completar l'adquisició d'Alliance & Leicester.

"Aquestes són bones notícies per als clients de Bradford & Bingley. Poden estar segurs que els seus estalvis són en un banc en el qual poden confiar, perquè Abbey és part del grup Santander, un dels bancs mundials de més èxit", ha dit Antonio Horta-Osório, conseller delegat d'Abbey. Per al Santander, la transferència dels dipòsits i de la xarxa de sucursals del banc britànic incrementarà un 10% les operacions de l'entitat al Renge Unit.

La compra per part del Santander del Bradford & Bingley arriba després que les accions de l'entitat britànica caiguessin en picat els últims dies i també de l'anunci de l'acomiadament de gairebé 400 treballadors. De fet, des de principis d'any, les accions del banc havien caigut un 90%.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut