Madrid

Carlos Dívar elegit per unanimitat nou president del CGPJ

El ple del Consell General del Poder Judicial ha elegit per unanimitat el fins ara president de l'Audiència Nacional, Carlos Dívar, com a president del màxim òrgan de govern dels jutges. Dívar, nascut el 31 de desembre de 1941 a Màlaga, va ingressar en la carrera judicial el 1969 i ocuparà el càrrec els pròxims cinc anys. Amb aquest nomenament, es completa la renovació del CGPJ, una renovació que ha estat objecte de molta polèmica i que s'ha endarrerit dos anys.

Actualitzat
Després de dos anys en funcions per la picabaralla política sobre la composició del nou òrgan màxim dels jutges espanyols, finalment, amb el ja esperat nomenament de Carlos Dívar com a president es completa la renovació del CGPJ. Els vint vocals del Consell han decidit per unanimitat col·locar al capdavant Carlos Dívar, fins ara president de l'Audiència Nacional.

La nova elecció, però, no ha estat exempta de polèmica, ja que des d'alguns sectors s'ha considerat que Dívar té un perfil massa conservador, malgrat que ha estat nomenat a proposta del PSOE. En relació amb aquestes crítiques, el ministre de Justícia espanyol, Mariano Bermejo, s'ha mostrat convençut que Dívar podrà superar la "polaritat" del Consell i n'ha destacat la "permanent neutralitat". Per la seva banda, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, considera que el nou president del CGPJ pot ser més sensible amb Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut