Barcelona

El pla de rescat del sistema financer nord-americà costarà 800.000 milions de dòlars

L'administració nord-americana deixarà anar una pluja de milions per salvar el sistema financer de la crisi. Segons publica el diari "The New York Times", el pla de rescat del sistema financer que està dissenyant Washington mobilitzarà entre 500.000 i 800.000 milions de dòlars. El diari, que cita fonts governamentals, diu que el pla preveu el rescat d'actius d'institucions financeres exclusivament nord-americanes. L'administració Bush treballa contra rellotge per aprovar les mesures ja que en una setmana el Congrés farà un recés per les eleccions presidencials. De moment, tots els rectors econòmics del país avalen el pla per mirar d'aturar la crisi abans que s'expandeixi.

Actualitzat
El Congrés nord-americà ha d'ultimar i aprovar contra rellotge les mesures de rescat de les accions contaminades per les hipoteques d'alt risc. La Casa Blanca vol tirar endavant el pla abans del recés que es prendrà la cambra de representants de cara a les eleccions presidencials del novembre.

El que cada cop és més segur és que la iniciativa de l'administració Bush suposarà una pluja de milions al sector financer. El diari "The New York Times" publica que la xifra podria rondar els 800.000 milions de dòlars, uns 550.000 milions d'euros. El president dels Estats Units, George Bush, ha reconegut que es tracta d'un paquet de mesures sense precedents, però considera que és necessari atacar el problema abans que s'estengui.

Bush ha analitzat la situació en una compareixença pública, acompanyat del secretari del Tresor, Henry Paulson, i del màxim responsable de la Reserva Federal, Ben Bernanke. Els grans rectors de l'economia nord-americana avalen el pla perquè diuen que cal fer net i tallar l'expansió de la crisi per evitar que arribi als fons de pensions dels treballadors. Per això, proposen rescatar els actius de risc que estan fent que el sistema financer perdi estabilitat. Paulson ja ha explicat que és un pla excepcional i que en un futur caldrà revisar els mecanismes reguladors del mercat perquè s'ha demostrat que en aquesta ocasió no han fet servei.

Les borses responen i avalen

Després d'un dijous nefast, els parquets van reaccionar divendres amb fortes pujades a l'anunci nord-americà. Els mercats d'arreu del món han recollit forts guanys, amb pujades històriques com l'espanyola, que ha recuperat el 11.557 punts.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut