Nova York

La Reserva Federal anuncia mesures de suport als mercats financers

La Reserva Federal dels Estats Units ha anunciat aquesta matinada una sèrie de mesures addicionals per donar suport als mercats financers, com ara una millora en els mecanismes de liquidesa. Paral·lelament, l'expresident de la Reserva Federal dels Estats Units, Alan Greenspan, ha fet una previsió negra de la crisi creditícia als Estats Units que, de retruc, afecta a tot el món, i ha parlat de la pitjor crisi en un segle.

Actualitzat
A més de l'ampliació dels mecanismes actuals per a la concessió de préstecs, la "Fed" ha anunciat que a partir d'ara acceptarà un ventall més ampli de garanties com aval per aquells crèdits, segons ha explicat per comunicat. Segons la Reserva Federal nord-americana aquestes mesures "tenen com objectiu mitigar els riscos i alteracions potencials en els mercats" davant del col·lapse de Lehman Brothers, que s'ha quedat sense cap comprador.

D'altra banda, Alan Greenspan, l'expresident de la Reserva Federal, ha declarat durant una entrevista que l'actual "és una crisi que no s'havia vist en mig segle, potser en tot un segle." "No hi ha cap mena de dubte que aquesta situació supera qualsevol de les que he vist, i això que encara no s'ha resolt. Encara li queda molt de temps per davant. I continuarà sent una força molt corrosiva, fins que el preu dels habitatges als Estats Units no s'estabilitzi", ha conclòs Greenspan.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut