Puigcercós aposta pel concert econòmic si fracassa la negociació sobre el finançament

Puigcercós veu difícil un acord entre la Generalitat i el govern espanyol pel que fa al nou model de finançament i aposta per convocar un referèndum perquè la població decideixi si vol un model de concert econòmic. El president d'ERC creu que Zapatero és l'únic responsable de l'incompliment dels terminis que marca l'Estatut per tenir un acord en matèria de finançament.

Actualitzat

El president d'ERC, Joan Puigcercós, defensarà un referèndum sobre el concert econòmic si fracassa la negociació sobre el finançament, que enfronta el govern espanyol amb la Generalitat. Puigcercós veu probable que no s'arribi a un acord satisfactori i insta a mantenir la unitat del front català. El republicà creu que el concert econòmic és el "punt de trobada" dels partits catalans i recordem que en el procès congressual d'ERC ja va advocar per aquesta fórmula.

Puigcercós va afirmar que el govern espanyol és l'únic responsable que no s'hagi complert el termini que l'Estatut fixava per aconseguir un acord en matèria de finançament (el 9 d'agost) i ha acusat Zapatero de "tenir molta cara" per dir que el govern ha complert. Segons el president d'ERC, el govern espanyol podria haver traspassat el 50% de l'IRPF i de l'IVA, i el 58% dels impostos especials per negociar més endavant el fons de suficiència.

El republicà també ha retret que cap membre del govern sortís en defensa de Catalunya després de les crítiques a la posició catalana que aquests dies han fet diversos dirigents regionals d'Extremadura, Galícia o Castella-la-Manxa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut