Barcelona

Saura demana a Zapatero intensificar el diàleg per tenir un acord de finançament abans de tres mesos

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha reclamat al president espanyol que obri una nova etapa d'intenses negociacions per tal que en tres mesos Catalunya tingui un nou model de finançament. El també president de la Generalitat en funcions aposta per passar de les paraules als fets i dels debats en els mitjans de comunicació a fer un treball seriós i rigorós que permeti tenir el nou model a finals de novembre. Saura ha afegit que seria adequat no parlar més del passat perquè "la ciutadania sap perfectament qui té la responsabilitat dels incompliments del que diu l'Estatut".

Actualitzat

Saura ha assenyalat que "és obvi que hi ha un incompliment de l'Estatut, i això és una impressió generalitzada que hi ha a Catalunya. No només del govern de la Generalitat, sinó també de la societat civil".

Saura ha aprofitat per llençar un altre missatge a Madrid. Ha demanat al president espanyol que "sigui bel·ligerant" contra "aquells que acusen Catalunya de ser insolidària, perquè Catalunya és molt solidària i vol seguir sent-ho, si bé volem que la solidaritat es basi en uns paràmetres objectius".

El president de la Generalitat en funcions, però, vol deixar les declaracions creuades a banda, i aposta per centrar-se en les negociacions. Assegura que tenir el nou model de finançament "és una obligació legal" perquè ho diu l'Estatut, però també "una necessitat política" perquè un desacord entre els governs català i espanyol "tindria unes conseqüències polítiques imprevisibles".

Anar al contingut