Madrid

Federico Jiménez Losantos, condemnat per injúries greus contra Alberto Ruiz-Gallardón

El locutor de la cadena COPE Federico Jiménez Losantos ha perdut la batalla judicial contra l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón. L'Audiència de Madrid l'ha condemnat per injúries greus i haurà d'indemnitzar l'alcalde amb 36.000 euros. Ruiz-Gallardón es va querellar contra Losantos per haver assegurat, en antena, que a l'alcalde no li importaven les víctimes de l'11-M i que no volia que els atemptats s'investiguessin. El locutor acusava Gallardón de fer-ho "per tal d'arribar al poder". Durant el judici, el fiscal va demanar que Losantos fos condemnat per un delicte d'injúries greus amb publicitat i que indemnitzés l'alcalde amb 73.000 euros.

Actualitzat

El controvertit periodista Federico Jiménz Losantos ha estat considerat per la magistrada de l'Audiència de Madrid que l'ha jutjat culpable d'injúries greus i l'ha condemat a pagar una multa de 100 euros per dia durant dotze mesos, tot i que el fiscal en demanava 73.000 en total.

Segons la sentència de la titular del jutjat penal número 6 de la capital de l'Estat, Inmaculada Iglesias, el periodista ha estat condemnat per haver acusat Alberto Ruiz-Gallardón de voler "obviar" la investigació dels atemptats de l'11-M, que van causar 200 morts i 1.500 ferits, amb la finalitat d'arribar al poder.

En el judici, que va quedar vist per a sentència fa un parell de setmanes, el locutor de ràdio va tornar a acusar l'alcalde de Madrid d'"haver manipulat", a través de la seva querella, "l'administració de Justícia com a mecanisme d'exhibició del seu poder polític". Segons Losantos, Ruiz-Gallardón pretenia demostrar "a tothom que l'amo de la dreta és ell".

L'alcalde de Madrid donarà la quantitat de la indemnització a l'Associació de Víctimes del Terrorisme, segons va anunciar ell mateix.

Anar al contingut