Berlín

El director de l'aerolínia Air Berlin protesta per l'abús del català a les Balears

El director general de la companyia Air Berlin -una de les línies aèries que opera, entre altres destinacions, a les Illes Balears- s'ha pres molt malament la carta que el Govern Balear va enviar a totes les aerolínies amb destinació a les illes. L'objectiu de la carta, signada per la directora general de Política Lingüística, era manifestar l'interès "a garantir un ús adient de les llengües oficials en les comunicacions de la companyia amb els seus passatgers". La resposta del director en l'editorial de la revista "Air Berlin Magazin" ha estat contundent. Joachim Hunold expressa el seu rebuig a la proposta amb frases com: "Avui, el castellà ja no és una llengua oficial".

Actualitzat

El director general d'Air Berlin afirma en l'editorial de la revista "Air Berlin Magazin" que "hi ha pobles de Mallorca on els nens ja no parlen el castellà. A les escoles, el castellà és una llengua estrangera més".

En resposta a la carta del Departament de Política Lingüística, Hunold es pregunta: "Els he de donar cursos de català per decret als meus treballadors? I els que volen a Galícia o el País Basc voldran que ens hi dirigim en gallec o en basc? És que ja no parlen en castellà?".

El Govern Balear ha lamentat que "una carta feta amb esperit constructiu hagi tingut aquesta interpretació errònia" i ha declarat que el president Francesc Antich parlarà directament amb Hunold per reconduir la situació.

Des d'Air Berlin insisteixen que el director de l'empresa ha exercit la seva llibertat d'expressió i han insistit a dir que el conflicte entre el castellà i el català "és una realitat", ha afirmat el director general de la companyia a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann. I han afegit que Air Berlin és una empresa europea i que han de garantir la llengua comuna de tots els espanyols.

No és la primera vegada que Middelmann parla de temes polítics de casa nostra. En una entrevista al diari ABC, ja va donar la seva opinió sobre el debat al voltant de la gestió aeroportuària del Prat. Alesohores es va mostrar preocupat que Espanya passés "d'una Aena a 17 Aenas".

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut