Madrid

Rajoy demana prudència i un esforç integrador a la cúpula popular

El qüestionat president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha presidit la primera reunió del comitè executiu nacional des de fa dos mesos. En la trobada, que ha generat una gran expectació, Rajoy ha demanat prudència en les declaracions i un esforç d'integració als dirigents populars. Tot i les crítiques que ha rebut, també s'ha mostrat convençut que té el "suport sincer de la majoria". L'executiva ha servit per aprovar el disseny del setzè congrés del partit, que es farà a València els dies 20, 21 i 22 de juny amb el lema "Creixem junts". També ha donat el vistiplau a l'avançament dels congressos dels populars a Catalunya, les illes Balears i el País Basc, que es faran al juliol.

Actualitzat
Feia dos mesos que no es podia veure en una mateixa sala els representants dels dos sectors que s'estan diferenciant dins del Partit Popular: Mariano Rajoy i Juan Costa, que, tot i que encara no ha fet pública la seva posició, es dibuixa com una alternativa a la direcció actual.

Juan Costa, de fet, no ha descartat, en el transcurs de l'executiva que ha reunit aquest dilluns la cúpula popular, que presenti finalment una candidatura alternativa a la de Mariano Rajoy per liderar el partit. El diputat popular ha parlat de falta d'il·lusió en el si del partit i ha criticat la falta d'integració.

També ha parlat d'integració Mariano Rajoy. El líder del partit ha demanat un esforç a tots els dirigents en aquest sentit i els ha instat, també, a ser prudents a l'hora de fer declaracions als mitjans de comunicació. I és que, segons Rajoy, amb deu milions de vots no n'hi ha prou per guanyar les eleccions, i és per això que ha subratllat la importància de treballar per sumar més persones al projecte del Partit Popular.

Rajoy, que ha explicat que l'agenda d'aquesta legislatura serà "diferent" de la de la passada, ha agraït a tot l'equip del comitè executiu nacional, que s'ha trobat per última vegada abans del congrés del partit, la seva feina dels últims quatre anys, especialment la del secretari general, Ángel Acebes, que no repetirà en el càrrec. "No l'oblidaré mai com a secretari general", ha assegurat Rajoy.

L'executiva del PP s'ha reunit quan fa dos dies que Rajoy va rebre, en un acte a Valladolid, el suport de quinze líders autonòmics del partit. No hi ha assistit, com ja s'esperava, María San Gil.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut