Lleida

ICV demanarà la derogació del decret per portar aigua a Barcelona si les pluges sadollen la regió

La política catalana continua polemitzant sobre la gestió de l'aigua. Les pluges, que un dia més han continuat sent pràcticament generals a tot el territori, abonen que, des d'Iniciativa per Catalunya-Verds, es torni a parlar de la possibilitat de suspendre el decret que donava llum verda a la canonada per portar aigua de l'Ebre a Barcelona. Des de les files de Convergència i Unió s'insisteix en l'opció de portar aigua del Roine i instaran Zapatero a complir les seves promeses sobre aquesta qüestió.

Actualitzat
El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, ha assegurat que la seva formació política demanarà la derogació del decret que permet allargar el minitransvasament de l'Ebre quan hi hagi risc zero per a l'abastiment d'aigua a l'àrea de Barcelona. El dirigent del partit, formació que no només forma part del govern tripartit sinó que també gestiona la Conselleria de Medi Ambient, creu que si hi ha prou aigua no existirà cap justificació per seguir amb el decret.

I el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat que CiU presentarà aquesta setmana al Congrés una interpel·lació perquè José Luis Rodríguez Zapatero compleixi el seu compromís d'estudiar l'opció del transvasament del Roine. El president espanyol va formular aquesta promesa durant el debat d'investidura, gest que es va entendre com una picada d'ullet als diputats de CiU. En quinze dies els convergents presentaran una moció instant a la creació d'una comissió d'experts per determinar la viabilitat d'aquest transvasament.
Anar al contingut