Saragossa

Aragó no accepta que es comprin drets d'aigua als regants de l'Ebre

El govern d'Aragó no accepta "en cap cas" que es puguin comprar drets d'aigua als regants de l'Ebre per aprofitar-los fora d'aquesta conca, tal com proposa la Generalitat. En un comunicat fet públic aquest dijous, l'executiu assegura que s'oposa frontalment a la mesura i que així ho ha comunicat al govern espanyol i al català. Tot i això, demà hi ha prevista una reunió a Saragossa entre els representants del Ministeri de Medi Ambient, el Departament de Medi Ambient i l'Agència Catalana de l'Aigua, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i la Federació Nacional de Comunitats de Regants.

Actualitzat

El comunicat del govern d'Aragó deixa clar que "no s'acceptarà que es puguin comprar drets d'aigua a regants o concessionaris de drets de la conca de l'Ebre perquè després s'aprofitin fora d'aquesta conca".

Aquesta declaració arriba després que la Generalitat ha anunciat la voluntat de comprar drets de l'aigua als regants de tot l'Ebre, i no només als de la conca catalana, que de moment s'hi oposen.

L'objectiu de la mesura és adquirir els prop de trenta hectòmetres cúbics que es preveu treure de l'Ebre amb la prolongació del minitransvasament i compensar així el cabal del riu.

Resposta positiva dels regants del Segura

Molt diferent ha estat la resposta del president del Sindicat de Regants del Tajo-Segura, Francisco del Amor, que considera que l'opció seria "innovadora", ja que fins ara només s'han fet intercanvis entre els mateixos regants.

Del Amor s'ha mostrat partidari d'aquest tipus de propostes, assegurant que els diners que es paguen pels drets es poden destinar a modernitzar els conreus. El president d'aquest col·lectiu fins i tot proposa al govern espanyol que faci una legislació sobre els bancs d'aigua per fomentar els intercanvis.

Anar al contingut