Barcelona

Vueling i Clickair acorden iniciar negociacions per fusionar-se

Les companyies de baix cost Vueling i Clickair acorden començar un procés de negociació per fusionar les dues aerolínies. Ho ha confirmat Vueling en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Segons la nota, la fusió seria a parts iguals i l'aerolínia resultant tindria independència i base a Barcelona. L'anàlisi per veure la viabilitat de l'operació es portarà a terme al llarg de les pròximes setmanes. La fusió de les dues aerolínies crearia la tercera companyia aèria espanyola, amb 47 avions. Suposaria el final de la guerra de preus entre si i podrien afrontar la gran competència de les aerolínies de baix cost europees.

Actualitzat

De cara a la fusió, les dues empreses han acordat endegar una anàlisi de l'operació amb l'objectiu d'assolir un acord sobre el pla de negoci i integració, l'estructura de l'operació, les valoracions relatives a les dues companyies i l'esquema de govern corporatiu. L'aerolínea de baix cost que presideix Josep Piqué ha destacat que "en principi s'estima que aquesta anàlisi es farà les pròximes setmanes".

El principal accionista de Vueling Airlines, la família Lara a través d'Inversiones Hemisferio, va reconèixer ahir converses amb accionistes de diverses companyies del sector, entre les quals Clickair, "de cara a una eventual integració entre les dues companyies".

Tot i això, Inversiones Hemisferio, que en controla un 26,9%, ha dit que si bé les converses continuaven de moment no s'havia aconseguit cap acord o compromís.

Les accions de Vueling han tancat la sessió d'avui amb una baixa de l'1,75%, de manera que demà iniciaran la cotització a un preu de 9,53 euros. Ahir, la CNMV va suspendre'n la cotització i, després de tornar al parquet, els seus títols van pujar un 6,36% fins als 9,7 euros, una vegada confirmats els contactes amb Clickair.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut