Barcelona

Montilla insisteix en la contribució del PSC a la victòria de Zapatero

Anàlisi dels resultats a la seu del PSC. El president de la Generalitat i primer secretari del partit, José Montilla, ha aprofitat el Consell Nacional de la formació per recordar la importància dels seus 25 escons al Congrés dels Diputats. Montilla insisteix en la contribució del PSC a la victòria electoral de José Luis Rodríguez Zapatero. També ha parlat dels resultats en clau de govern català i ha ratificat i refermat la seva aposta per l'estabilitat del govern tripartit a la Generalitat.

Actualitzat
El Consell Nacional del PSC ha servit per ratificar el tripartit i perquè el president Montilla continuï insistint en la importància del partit en els resultats del 9-M. El president de la Generalitat creu que la seva contribució a la victòria de José Luis Rodríguez Zapatero ha estat clau. A més, Montilla ha volgut fer notar al PSOE que la qüestió catalana no li ha passat factura i suggereix al partit que analitzi per què el PP ha sabut erigir-se com el millor valedor dels interessos territorials de Múrcia, València o Madrid.

Montilla assegura que els 25 diputats del PSC no creen cap molèstia entre les files del PSOE tal com, diu, insinuen aquells a qui no els ha agradat el desenllaç electoral. En una clara referència a CiU i el PP, Montilla ha assegurat que estan obsessionats per veure unes desavinences que no existeixen.

Els socialistes també llegeixen els resultats del 9 de març com un aval al govern de Catalunya i un mandat perquè col·labori amb un govern espanyol del mateix color per desenvolupar l'Estatut. El PSC ratifica la seva aposta per l'estabilitat del govern tripartit a la Generalitat.

En un moment de crisi interna a Esquerra i de polèmica sobre la gestió de la sequera que afecta el Departament de Medi Ambient, en mans d'Iniciativa, el primer secretari i president de la Generalitat assegura que l'estabilitat del govern no està en qüestió. En aquest sentit ha criticat aquells que volen explotar el retrocés electoral dels seus socis, en una nova referència als dos principals partits de l'oposició.

A banda dels discursos socialistes, el Consell Nacional del PSC ha servit per aprovar la ponència marc del congrés que el partit farà els dies 18, 19 i 20 de juliol amb la voluntat de posar al dia l'organització del partit potenciant les generacions més joves i amb l'objectiu fonamental de liderar el catalanisme polític.
Anar al contingut